lørdag den 3. november 2012

Billy Adamsen


Hvilken type indlæg har størst impact i søgemaskinerne?

Her vil vi forsøge at lave et indlæg med navn i overskriften, masser af links til yderligere informationer samt et billede med navn og alt tekst relateret til blogposten. Vi vil linke til posten fra sociale medier og afvente resultatet. Er det nok til at få en privat blogpost vist højt i søgeresultaterne, eller skal der meget mere til?


Hvad er en spindoktor ?


En af de første officielt ansatte medierådgivere indenfor Dansk politik, var netop Billy Adamsen.
Den første rigtige spindoktor, som blev ansat af den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, som særlig personlig rådgiver indenfor medier.
Dengang var spindoktor en mindre flatterende titel og officielt var Billy ekstern ansat rådgiver. I dag har regeringen 18 tilknyttede rådgivere indenfor feltet og titlen er blevet omspundet med mystik og tillagt meget stor betydning i det politiske felt bl.a. på baggrund af forskellige Danske serier og film.

Det er med andre ord i dag, en fornem titel, der dog stadigvæk benyttes og opfattes som værende negativt ladet -og forbindes med "et forsøg på at spinne medierne, til egen fordel"

Spindoktoren, er i Danske film blevet fremstillet som en meget magtfuld person med ekstrem indflydelse, hvilket i realiteten er knap så gældende - de er rådgivere - ikke diktatorer.
Læs om en spindoktors arbejde her

Hvor stor indflydelse Billy Adamsen havde i sin tid som tilknyttet rådgiver, kan man få vidtrækkende indblik i, ved at læse hans bog "Spindoktor" hvor forskellige enkeltsager belyses.


Hvem er Billy Adamsen ?

billede af Billy Adamsen
Han er uddannet mat.art og Ph. d i politisk sprogpsykologi og var derfor en oplagt kandidat som rådgiver for en statsminister. I 1996 blev han ansat som personlig rådgiver for statsministeren og efter valgnederlaget i 2005 blev han ansat som direktør hos ishockeyklubben "Mighty Bulls" som han i 2007 gjorde til Danske pokalmestre.
2010 blev året hvor han kort gjorde comback indenfor Dansk politik, hvor han var ansat som rådgiver for Brian Mikkelsen.
I dag finder vi ham som direktør for Malmø arena og rådgiver for NHL stjerner i managementfirmaet 2Ko management.

Inden hans offentlige karriere begyndte, skrev han bl.a. bogen Tv og computere - gode babysittere.
Der er kommet mange flere bøger til bl.a. Tv-valg og Tv-vælgere samt den ovenfor nævnte "Spindoktor".


Eksisterer en spindoktor i en vælgers kritiske tilgang ?

Generelt nej. Men det er bestemt heller ikke deres opgave. Kommer en rådgiver i fokus, er det 99% af tiden pga. noget negativt og i den slags tilfælde vil de oftest selv vælge at opsige deres stilling, da det netop er det modsatte de er ansat  for.
Generelt husker vi dem ikke - hvem kan opremse navnene på de 18 tilknyttede rådgivere for den nuværende regering ?
De arbejder bag kulissen og kan i realiteten kun fungerer i kraft af den almindelige gennemsnits danskers manglende indsigt på området.  Den store tiltro til de brede medier, er med til at muliggøre spin - med andre ord, de er kommet for at blive og selv Mogens Lykketoft så vi med helt nyt image, i et forsøg på at efterleve rådgivernes strategi for valgsucces. (det var formentlig ikke konen, der bad ham klippe skæg og hår)


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar